Kursus i tilgængelige PDF fra Word

Sidder du i en organisation og har svært ved, hvordan I skal håndtere Word-dokumenterne, så de bliver til tilgængelige PDF-dokumenter?

Og vil du gerne vide, hvordan du tester et dokument, som allerede er konverteret til PDF?

Så er dette heldagskursus noget for dig!

Kurset koncentrerer sig om PDF-filer, som er genereret af Word-dokumenter, hvilket gælder størstedelen af de dokumenter, som publiceres i den offentlige forvaltning. Du vil bl.a. lære, hvordan et dokument struktureres korrekt. Desuden vil du lære, hvordan du håndterer indholdselementer såsom overskrifter, indholdsfortegnelser, lister, links, billeder, tekstbokse, fodnoter, farver og kontrastproblematikker – og lære både manuelle og automatiske test af et dokument, når det er konverteret til PDF.

På kurset får du

Gennemgang af tilgængeligheden i jeres egne publikationer

Der vil blive taget udgangspunkt i lokale publikationer, så du har mulighed for at se hvordan teknikkerne virker i praksis.

Manual over tilgængelige PDF fra Word 

Du får en manual, der fungerer som undervisningsmateriale og som fremover kan anvendes som opslagsværk til at gøre dine egne dokumenter tilgængelige.

Indsigt i skærmlæserteknologi

Du får indsigt i hvordan det er for en blind at bruge et dokument.

Da efterbehandling af dokumenterne foregår i Adobe Acrobat Pro, vil det være en fordel, at mindst én kursist har adgang til programmet, men ingen forudsætning.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er tiltænkt dig, som er ansvarlig for at publicere dokumenter på vegne af din organisation. For at få mest muligt ud af kurset, kan der max. deltage 8 personer. Disse personer vil til et vist omfang kunne videreformidle budskaber efterfølgende, da den medfølgende manual gør det nemt at videreformidle de enkelte steps i processen og huske de væsentligste pointer fra kurset.

Sted og varighed

Kurset har en varighed på én dag og afholdes lokalt hos jer.

Underviser

Underviseren på kurset er vores seniorkonsulent Asbjørn Fangel-Hansen, som har mange års professionel erfaring med it-tilgængelighed fra centraladministrationen og som konsulent.

Pris

16.000 kr. ekskl. moms + transport

Kontakt os nu og slip for flere frustrationer med dokumenter, som ikke overholder kravene til tilgængelighed!