Heldagskursus i tilgængelige PDF-dokumenter fra Word

Sidder du i en organisation og har svært ved, hvordan I skal håndtere Word-dokumenterne, så de bliver til tilgængelige PDF-dokumenter?

Og vil du gerne vide, hvordan du tester et dokument, som allerede er konverteret til PDF?

Så er dette heldagskursus noget for dig!

Kurset koncentrerer sig om PDF-filer, som er genereret af Word-dokumenter, hvilket gælder størstedelen af de dokumenter, som publiceres i den offentlige forvaltning. Du vil bl.a. lære, hvordan et dokument struktureres korrekt. Desuden vil du lære, hvordan du håndterer indholdselementer såsom overskrifter, indholdsfortegnelser, lister, links, billeder, tekstbokse, fodnoter, farver og kontrastproblematikker – og lære både manuelle og automatiske test af et dokument, når det er konverteret til PDF.

På kurset får du

 • Heldagskursus med seniorkonsulent Asbjørn Fangel-Hansen
  Asbjørn vil guide dig step-by-step gennem processen fra du sidder med et Worddokument, til du til sidst har et færdigt tilgængeligt PDF-dokument.
   
 • Tjekliste og opslagsværk med guides til, hvordan der konkret laves tilgængelige indholdsfortegnelser, links, billeder mv.
  Så kan du altid finde opslagsværket frem, når du fremover skal tilgængelighedssikre dine dokumenter.
   
 • Liste med krav til eksterne leverandører
  Så sikrer du, at du husker at få stillet de rigtige krav i forhold til at sikre tilgængeligheden i dokumenterne fremadrettet

Da efterbehandling af dokumenterne foregår i Adobe Acrobat Pro, vil det være en fordel, at mindst én kursist har adgang til programmet, men ingen forudsætning.
 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er tiltænkt redaktionelle medarbejdere, som er ansvarlige for at publicere dokumenter på vegne af organisationen. For at få mest muligt ud af kurset, kan der max deltage otte personer. Disse personer vil til et vist omfang kunne videreformidle budskaber efterfølgende, da de medfølgende kompendier gør det nemt at videreformidle de enkelte steps i processen og huske de væsentligste pointer fra kurset.

Kursets varighed

Kurset har varighed på en dag og afholdes lokalt hos jer.

Underviser

Underviseren på kurset er vores seniorkonsulent Asbjørn Fangel-Hansen, som har mange års professionel erfaring med it-tilgængelighed fra centraladministrationen og som konsulent.

Pris

16.000 kr. ekskl. moms + transport
 

Kontakt os nu og slip for flere frustrationer med dokumenter, som ikke overholder kravene til tilgængelighed!


Ja tak, kontakt mig