Få overblik over, hvordan du bedst forbedrer tilgængeligheden på netop din hjemmeside - og hvordan du overholder WCAG-standarden

10% - 20% af befolkningen har særlige udfordringer på internettet, der kan gøre det svært eller umuligt for dem, at benytte din hjemmeside. En tilgængelighedsvurdering giver dig svar på, hvor godt din hjemmeside fungerer for fx. ældre, blinde og mennesker med museskade. Hvis der viser sig at være problemer giver den også en prioritering, så du ved, hvad du bør få løst først, for at flest mulige kan få adgang til dine informationer, produkter eller ydelser.

Briller ligger på bordet ved siden af bærbar pc

Har du svært ved at gennemskue hvordan din hjemmeside bliver tilgængelig for flest mulige?

Du har måske læst vejledninger i webtilgængelighed men har svært ved at finde rundt i, hvor meget og hvordan du skal teste tilgængeligheden på din egen hjemmeside. 

Det kan også være du simpelthen bare ikke har tid eller lyst til at sætte dig ind i det omfattende sæt af retningslinjer, der gælder for tilgængeligheden på offentlige myndigheders hjemmesider.

Få overblik med en tilgængelighedsvurdering

Du får svar på, hvor tilgængelig din hjemmeside er lige nu og godt overblik over, hvilke områder der trænger til forbedring.

Vi tager udgangspunkt i dine behov. Det kan være du:

  • Vil vide om nogle brugere bliver afskåret fra at gennemføre købsflow, brugeroprettelse eller andre vigtige funktioner på din hjemmeside.
  • Har brug for en komplet tilgængelighedsvurdering, der gennemgår samtlige 50 punkter, som offentlige myndigheders hjemmesider skal overholde.
  • Vil vide om der er steder, hvor du med lav indsats, kan skabe en væsentlig forbedring for mange brugere.

Resultatet er en overskuelig rapport, som gør dit arbejde med tilgængelighed håndterbart. Rapporten beskriver, hvor på din hjemmeside, der er problemer med tilgængeligheden. For hver problemstilling får du:

  1. En beskrivelse af problemet, så du får reel forståelse for, hvad det betyder for dine brugere.
  2. En vurdering af problemets praktiske betydning for brugerne, så du bedre kan prioritere, hvad du bør få løst først.
  3. En angivelse, i tekst og skærmbilleder, af hvor problemet findes, så du nemt kan viderekommunikere resultatet til de medarbejdere eller leverandører, der skal rette problemet.

Vurderingen gennemføres af erfarne tilgængelighedskonsulenter med udgangspunkt i den internationalt anderkendte standard WCAG 2.1 som er obligatorisk for alle offentlige myndigheders hjemmesider. Desuden vil en tilgængelighedsvurdering fra Diversa altid inkludere, at hjemmesiden afprøves af en synshandicappet skærmlæserbruger. Det gør vi for at få reelt indblik i, hvor godt hjemmesiden fungerer med de hjælpeprogrammer som bl.a. blinde benytter til oplæsning af hjemmesider.

Brug tilgængelighedsvurderingen når

Du skal optimere tilgængeligheden på en eksisterende hjemmeside. Her er den ideel fordi, den hjælper dig til, at arbejde målrettet med de punkter, der er mest relevante at forbedre.

Tilgængelighedsvurderingen er ikke for dig, der skal i gang med et nyt web-projekt. Du skal hellere få noget rådgivning, så du undgår problemer med tilgængelighed helt fra starten.

Om Diversa

Diversa har gennemført et stort antal tilgængelighedsvurderinger for bl.a. Digitaliseringsstyrelsen, ministerier, kommuner og kommercielle hjemmesider. Vi underviser desuden web-udviklere, projektledere, designere og kommunikationsfolk i hvordan de skaber tilgængelige digitale produkter.

Priser

Vi skræddersyr den helt rigtige løsning til dig, og vores priser vil derfor variere alt efter opgaven og løsningens omfang.

Prisen for et fuldt WCAG-tjek af dit website, inklusiv et afleveringsmøde, ligger i niveauet 20-30.000 kr. Dette er især relevant for kommuner og offentlige myndigheder.

Hvis du har en webshop, kan vi lave en tilgængelighedsvurdering af dit købsflow for 12-20.000 kr. Så er du sikker på, at alle kan gennemføre et køb hos dig. 

Hvordan får jeg en tilgængelighedsvurdering?

Udfyld formularen. Så kontakter vi dig, tager en uforpligtende snak om opgaven og sender dig et tilbud med en fast pris, så du ved nøjagtigt, hvad du kan regne med.

Hvis du accepterer tilbuddet går vi i gang og du vil typisk modtage din tilgængelighedsvurdering i løbet af 1 - 3 uger.

Ja tak, kontakt mig